viernes, 17 de noviembre de 2017

Manifest

Els catalans i les catalanes decidirem el proper 21 de desembre si Catalunya obre una nova etapa de la seva vida política, social i econòmica o si, en canvi, es manté, paralitzada, en un carreró sense sortida en què creixen la discòrdia, la inestabilitat, la incertesa i la frustració col·lectiva. El balanç dels governs de la Generalitat des de 2012 és desolador: l’estratègia de menyspreu a la Constitució i a l’Estatut ha posat en risc l’ampli autogovern que els catalans havíem construït des del retorn del president Tarradellas.

Aquests governs i les forces polítiques que els han donat suport són els responsables del fet que avui Catalunya sigui una societat dividida i amb una economia afeblida per la marxa d’empreses que necessiten seguretat jurídica i estabilitat social. Són els responsables, a més, d’una negligent manca d’actuació per respondre a les necessitats dels catalans que, encara avui, pateixen les conseqüències d’una crisi econòmica que no hem estat capaços de superar d’una manera equitativa. L’actitud dels Governs independentistes s’ha vist reforçada per l’actitud del Govern del Partit Popular, que no ha fet front a les demandes de la ciutadania de Catalunya i ha promogut la confrontació política i l’ha utilitzat com a eina per obtenir rendibilitat electoral. En aquest context, les eleccions del 21 de desembre ens obliguen a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a assumir la nostra part de responsabilitat sobre el futur del país.

Els sotasignats coincidim en la necessitat i la urgència d’un canvi de rumb en la política catalana. Coincidim en la necessitat i la urgència d’obrir una nova etapa d’esperança, de veritats i de concòrdia al nostre país. Coincidim en la necessitat i la urgència de tornar a situar les institucions del nostre autogovern dins de la legalitat i, alhora, posar-les al servei de tots els catalans, sense exclusions ni preferències. Els que han volgut posar el nostre poble al servei d’una determinada política han de ser substituïts per persones que tornin a posar la política al servei de tots els ciutadans de Catalunya. Coincidim en la necessitat i la urgència de deixar d’atiar sentiments diferencials i de proposar més fronteres. Cal tornar a transitar pel camí del diàleg, la negociació i el pacte com a únic camí civilitzat que ens permetrà trobar solucions compartides, i no enrocar-nos en posicions enfrontades. Coincidim a afirmar que enfront de l’independentisme i de l’immobilisme hi ha una àmplia majoria de catalans i catalanes que volen construir, des del catalanisme, una ambiciosa proposta de reforma constitucional que ens permeti enfortir i millorar l’autogovern en el marc d’una Espanya i una Europa federals.


Els sotasignats coincidim, finalment, que Miquel Iceta, per la seva trajectòria de servei al país; per la seva concepció de la política com a eina per trobar solucions i no per acumular greuges i fracassos; pel seu compromís amb una Catalunya que reprengui, unida, el camí del progrés social i econòmic; i per la seva passió per avançar cap a una Espanya i una Europa federals en què Catalunya se senti no únicament estimada, sinó també protagonista, Miquel Iceta és la persona idònia per encapçalar aquesta nova etapa que desitgem per al nostre país. Per totes aquestes raons fem públic el nostre suport a la candidatura de Miquel Iceta a la Presidència de la Generalitat en les eleccions del 21 de desembre. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario